2021-06-10 12:08:05• hírek • Szatmár.ro

Elballagtak a Rákóczi Ferenc Általános Iskola nyolcadikosai

Csütörtökön délelőtt az iskola udvarán szerveztek ballagási ünnepséget a Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, magyar tagozaton 26, román tagozaton 20 diák búcsúzott az iskolától.

A járványhelyzet enyhülésének köszönhetően megtarthatta ünnepélyes ballagási ceremóniáját a Rákóczi Ferenc Általános Iskola közössége. Csütörtök délelőtt a tanintézmény udvarán, szűk körben szervezték meg az ünnepséget, kizárólag az érintett két osztály és meghívott hozzátartozóik jelenléte mellett.

A nyolcadikosok bevonulását követően előbb Ritli Emese pedagógus, az esemény moderátora köszöntötte a jelenlévőket, majd Gnándt Zoltán iskolaigazgató intézett beszédet a ballagókhoz.



„Egyszerre van bennem meghatottság, öröm és hála.  Hála a tisztelt szülők iránt, akik ránk bízták gyermekeiket, tudva, hogy igyekszünk legjobb tudásunk és tehetségünk szerint irányítani lépteiket. Hálát a kollégaim iránt, akik osztályfőnökként, tanárként felvállalták azt a feladatot, ami többé teszi iskolánk tanárait, akik nemcsak tananyagot mernek átadni, hanem emberi tapasztalataikat is. Mernek nevelni még akkor is, ha ezzel sokszor konfliktusba kerülnek a gyorsan felnőni akaró diákokkal. Érzem és átérzem ennek a pillanatnak az örömét, ami bennetek van kedves diákjaink, mert érzitek, hogy igaz, hogy véget érnek a gimnáziumi évek, de nem egy ajtó zárul be mögöttetek, hanem kinyílik az új lehetőségek világa. Már nem vagy gyerek, majdnem felnőtt vagy: a fiatalságod éveinek első lépcsőin állsz. Ezt az érzést ne hagyd elszökni magadból. Ez az érzés jelenti majd számodra az elkövetkezendő években a hajtóerőt, hogy többet akarj holnap, mint amit tegnap tettél. Ezt az erőt kell jól felhasználnod, hogy tudást szerezz és merd birtokba venni a lehetőségeidet. […] Sok szerencsét! Isten áldása kisérjen benneteket!” – fogalmazott az iskolaigazgató.



Ezt követően Lăpuște Silvia igazagtóhelyettes intézett bátorító szavakat a ballagókhoz, majd Rákosi Réka szaktanfelügyelő mondott beszédet. „Kedves nyolcadikosok! A ti utatok, melyre nyolc évvel ezelőtt rálépetek, lassan véget ér. Kívánom, hogy az itt kapott útravalót a legjobb képességeitek szerint kamatozatassátok. Kívánok sok sikert az előttetek álló úthoz, minding legyenek álmaitok és céljaitok, amelyeket majd meg is valósítotok, hogy aztán elmondhassátok, érdemes volt küzdeni. Isten áldjon benneteket!” – fogalmazott a szaktanfelügyelő.

Ez után a hetedikesek nevében Balogh Szabina és Micu Marius búcsúzott végzős társaiktól, majd Pop Maya és Chiral Barbara mondtak búcsúbeszédet a nyolcadikosok részéről.

Az ünnepi szónoklatokat követően az iskola kulcsának jelképes átadása következett: a kulcsok nyolcadik osztályos őrei a fontos tárgyat hetedikes társaikra bízták.



Az ünnepi mozzanatot követően a diplomák és oklevelek átadása következett a két osztályfőnök, Saraz Olga Iulia (VIII. A) és Csík Elvíra (VIII. B) részéről. Az végzős diákok közül az évfolyamelsőnek járó elismerést a VIII. B osztályos Újlaki Márk vehette át.

Az elismerések átadását követően a jelenlévők közösen énekelték el a Gaudeamust, majd szélnek eresztették a ballagást szimbolizáló léggömböket.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: